Sponsor het fietsen naar Arkel voor Stichting Dierenvoedselbank Zwolle

miriam van oosten

( Lid van team: stichting dierenvoedselbank zwolle )

Nog te gaan

van totaal € 2.500 (0%)

Jaarlijks kloppen ongeveer 400 Zwolse huishoudens bij ons aan voor hulp.

Met de huidige omstandigheden gaat het daarbij allang niet meer alleen om mensen die een structureel laag inkomen hebben, er zijn veel mensen in financiële nood gekomen door het corona virus. Denk hierbij bijvoorbeeld aan gedupeerde ZZP’ers die moeilijk rond kunnen komen en bij ons een dierenvoedselpakket aanvragen.

Wij vinden dat huisdieren niet de dupe mogen worden. Een huisdier heeft echt een belangrijke plek binnen het gezin, met veel emotionele waarde en een sociale en fysieke functie.

 

Miriam, voorzitter van Dierenvoedselbank Zwolle, komt met twee voorbeelden.

‘Op een avond stond een vrouw met haar twee kinderen en haar hondje in tranen aan onze deur. Ze vroeg of wij alsjeblieft een goed tehuis konden vinden voor hun hondje omdat ze het financieel allemaal niet meer konden bolwerken. Haar man was vier maanden daarvoor onverwachts overleden. Wij gingen met haar in gesprek en samen met mevrouw zochten wij naar hulp, naast dat we haar ondersteund hebben met een dierenvoedselpakket. Nu een jaar later is mevrouw weer helemaal zelfredzaam en het hondje is nog steeds kerngezond en gelukkig. Mevrouw brengt ons om de maand twee zakken voer om onze stichting te steunen.

 

Een ander voorbeeld betreft een gezin met drie kinderen en twee honden van 6 en 9 jaar welke zij al vanaf pup hadden. De man had een goedlopend eigen bedrijf maar door corona viel meer dan de helft van hun inkomen weg. Ze hadden moeite om rond te komen en met veel schaamte belde de vrouw ons op om hun verhaal te doen. Ze hadden eigenlijk geen geld meer om de honden eten te geven maar gaven aan dat ze niet zonder de honden konden, het waren echte maatjes voor hun en de kinderen. Deze mensen hielpen wij een tijd aan een pakket voor hun 2 honden. Dit gaf hen financieel wat meer ruimte zodat er eten op de plank kon komen voor de andere gezinsleden. Je ziet dus, het kan iedereen overkomen.’

 

Om meer aandacht te vragen voor onze Stichting Dierenvoedselbank Zwolle gaan wij, Miriam en Wiecher van Oosten (oprichters), op 19 december van Zwolle naar Arkel fietsen! En als kers op de taart van de 137 km die we zullen gaan fietsen, zal ons zoontje Levi de laatste paar kilometer met ons meefietsen. Levi heeft een fysieke beperking en wil op deze manier iedereen laten zien dat volhouden altijd beloond wordt.

 

We hopen met deze actie de bekendheid van alle dierenvoedselbanken in Nederland ook te vergroten zodat men weet dat ze bestaan. Mensen hoeven zich niet te schamen om aan te kloppen voor hulp.

 

En we hopen natuurlijk vooral dat we een leuk bedrag bij elkaar kunnen fietsen voor onze stichting! Donaties zijn enorm welkom, de wachtlijst voor onze hulp wordt steeds langer en het liefst helpen we zoveel mogelijk mensen met (tijdelijke) ondersteuning voor hun geliefde huisdier(en). Naast de voedselpakketten ondersteunen we waar nodig ook met ontvlooien/ontworming, chip en registratie, advies van een dierenarts etc. 

Bekijk alle
25-11-2021 | 07:53
23-11-2021 | 09:58