Het écht iets kunnen betekenen voor mens en dier!

Toska van Doeveren

( Lid van team: Vrijwilligers Louterbloemen Lichtjesloop )

Actie is afgesloten Je kunt niet meer doneren
Normal a6bfb3ba4fdc7967a54b4bd8a518c9833e85e2e5
van totaal € 350 (101%)

Het écht iets kunnen betekenen voor mens en dier is mijn motivatie om deze actie te starten!

Deze passie is ontstaan doordat ik in september 2014 een oproep zag van Louterbloemen bij de tv-uitzending van de Dinoshow (van Jan Dino Asporaat). In deze uitzending zochten ze een nieuw baasje voor een achtergelaten maltezer hondje “Dino”, die was vastgebonden aan een kliko container in Dordrecht.

Het hondje was zo verwaarloosd, er moesten 30 rotte tanden en kiezen getrokken worden en hij moest 2 knie-operaties ondergaan. Zo ben ik als ‘”nieuw baasje” van Dino in aanraking gekomen met het Dierenzorgcentrum Louterbloemen te Dordrecht. Ik had bewondering en respect voor het werk waar de medewerkers en de vrijwilligers van Louterbloemen zich allemaal voor inzetten om noodlijdende dieren te helpen.

In mijn vrije uren zet ik mij daarom ook graag met hart en ziel in als enthousiaste centraliste en hulpverlener. De dierenambulance is 24/7 oproepbaar en tijdens wisselende diensten ben je als centraliste het aanspreekpunt bij het afhandelen van meldingen en het gericht aansturen van de ambulances. Waarbij de centraliste, de hulpverlener en chauffeur als een nauw team samenwerken.

Soms help je een egeltje wat zich niet meer oprolt en ziek is, die je vervolgens naar de egelopvang brengt. Een kat die verwaarloosd en mager is, een hond die plots niet meer op kan staan en met spoed naar de dierenarts moet met zijn bezorgde eigenaar. Een konijn wat gedumpt is op straat.

De diversiteit aan meldingen maakt dit werk zo leuk, in sommige gevallen zeker schrijnend maar vooral boeiend en noodzakelijk. Want dieren hebben onze hulp nodig!

Ik loop mee met de "Louterbloemen Lichtjesloop " op 21 december as. om geld in te zamelen voor de nieuwbouw van het nieuwe Dierenzorgcentrum Louterbloemen.

Heb je net als ik het hart op de juiste plaats zitten?! Steun de dieren en bouw mee aan nieuw Dierenzorgcentrum Louterbloemen.

Breng deze actie extra onder de aandacht met een gave poster. Je kunt zelf de tekst bepalen en de poster vervolgens printen en overal ophangen. Iedereen kan een poster maken voor deze actie dus ook vrienden, familie, collega’s, de mensen uit je sportteam of klasgenoten. Hang de poster op in de supermarkt, bij winkels achter het raam, bij bedrijven of op school. Als je het vriendelijk vraagt en uitlegt waarvoor het is dan is het ophangen van een poster vaak geen probleem.

Bekijk alle
20-12-2019 | 22:33
11-12-2019 | 19:30
11-12-2019 | 10:40
29-11-2019 | 19:52
27-11-2019 | 16:21 Als Kerstkcadeautje voor Mia Boers.