Alpaca rescue wol mini truitjes

Millie AlpacaRescueNederland
van totaal € 500 (75%)

Met veel liefde worden verwaarloosde, mishandelde, agressieve en overtollige alpacas opgevangen bij Alpaca Rescue Nederland.
Een grote groep vrijwilligers maakt de verzorging mogelijk, maar kosten voor voer, medische kosten en onderdak zijn hoog. Inmiddels hebben we bijna 60 rescue alpacas en zijn we altijd op zoek naar extra geld.


Het éénmaal per jaar scheren van alpacas hoort bij een goede verzorging van de dieren. Om de kosten te drukken doen wij dat helemaal zelf. Net als bij schapenwol is het lastig voor dit materiaal een professioneel afzet punt te vinden en komt het vaak op de stort terecht.
Dit jaar zijn we aan de slag gegaan met de geschoren vachten om deze om te zetten in zelfgesponnen wol.  Een intensief traject van schoonmaken, uitpluizen en spinnen. Met een klein groepje vrijwilligers uit Zeeland, Zuid Holland en Gelderland is de handgesponnen alpaca wol omgezet in gebreide of gehaakte decoratieve mini truitjes. Deze kleine truitjes in prachtige natuurlijke tinten zijn een genot om te zien en te voelen! Van superzachte baby wol naar soepel materiaal tot stugge wol van een slecht gevoede alpaca. Alle mogelijkheden zitten ertussen in deze unieke collectie.
Ze zijn voorzien van een naamlabeltje van het dier en hebben ook handgemaakte minihangertjes.

Wil jij een 100 % hand gemaakt alpaca truitje bestellen?
Steun onze rescue alpacas en doneer een minimaal bedrag van € 12,50 (inclusief verzenden) of een minimaal bedrag van € 10,00 (woensdagen tussen 16.00 - 17.00 uur bij ophalen bij Alpacas Zeelandia in Aagtekerke in Zeeland of Leiden Zuid Holland op afspraak via mail) dan krijgt jij een uniek, handgemaakt minitruitje.
Vul na de donatie meteen het bestelformulier in om uw adres gegevens en voorkeur op te geven: klik hier Gebruik hetzelfde email adres als bij de donatie.
De link voor de donatie staat in het rood onderaan deze actiepagina.


We zullen proberen uw voorkeurs kleur of het truitje van de gekozen rescue alpaca op te sturen. Maar we hebben niet van al onze dieren truitjes en ook de kleuren kunnen uit verkocht zijn. We gaan er vanuit dat elk truitje gewaardeerd wordt.

Onze website: www.alpacarescuenederland.nl

Bekijk alle
30-11-2023 | 11:16
28-11-2023 | 22:39
28-11-2023 | 14:16
27-11-2023 | 13:03 Via de webshop bestelde truitjes doen ook mee aan de actie! Super leuk initiatief van Millie en alle mensen verspreid over het hele land die helpen met de wolverwerking!
24-11-2023 | 12:36 Met een warm hart ondersteunen wij de stichting Alpaca Rescue Nederland en hebben sinds oktober dit jaar 4 knappe kereltjes uit de opvang hier op de weide rondhuppelen...
Bekijk alle

Van dierenverzorger naar spinster

09-11-2023 | 22:39 In oktober 2021 ben ik begonnen als vrijwilliger bij Alpaca Rescue Nederland om te helpen bij de verzorging van de alpacas. Heerlijk buiten aan het werk: voeren, uitmesten en stallen schoonmaken. Vitamines toe dienen, dieren wegen, nagels knippen, badderen ivm schurft behandelingen en lekker wandelen met de dieren. Het is handig dat je alle dieren leert kennen en hun namen weet, dat is nog een flinke klus. Maar met een smoelenboek erbij  en de hulp van de collega's lukt het nu om ze bijna allemaal direct te herkennen.Het werken met de dieren is een aangename bezigheid en de wandelingen zijn elke keer weer een feestje. Elk voorjaar dienen alpacas ook geschoren te worden anders krijgen ze het in de zomer te warm.Om ze allemaal kaal te krijgen is een flinke klus. De alpaca moet op een scheertafel gelegd worden en rustig geschoren worden. Tot nu toe werd er niets met de wol gedaan omdat de profesionele verwerkingsplaatsen een lange wachtlijst hebben en de vacht ook helemaal schoon en gesoorteerd aangeleverd moet worden. Onze boefjes houden van buitenspelen, rollen in het zand en slapen op vlas.Mijn missie voor dit jaar was om de wol te gaan gebruiken. Stap 1 was om bij het scheren het beste deel (het zadel) apart op te slaan zodat deze wol gesponnen kan worden.De volgende stap was het leren schoonmaken, uitpluizen en kaarden van onze eigen wol.Het leren spinnen ging met behulp van youtube en een middag workshop bij iemand die ruime ervaring had in het verwerken van alpaca wol.Op vakantie ging de spintol mee om de eerste draadjes te maken die nog lekker stevig waren. Maar de eerste resultaten waren bemoedigend en daarna durfde ik de stap naar het spinnenwiel te maken. Na drie proef strengen ben ik aan het echte werk begonnen en was ik naast dierenverzorger ook spinster geworden.     Daarmee was het project nog niet klaar, want in mijn hoofd wilde ik van de wol minitruitjes maken. Makkelijk gedacht als je nog kan spninnen nog kan breien. Het spindoel werd behaald maar voor het breien heb ik hulp gezocht en gevonden in drie verschillende provincies. Een team van 9 dames is inmiddels betrokken bij de wolverwerking!Tot nu toe is er ruim 1500 gram (zo'n 2000 meter) wol van de rescue alpacas gebruikt. Nu hopen dat al onze minitruitjes verkocht worden.Hier is de link: minitruitjes alpaca rescue wol      
Lees meer