Stichting Alert

van totaal € 3.000 (9%)

100 km Powerwalk: powerpeople with powerdogs

Een 100 km wandeltocht met HR honden van Apeldoorn naar Arkel! Deze wordt in 5 etappes gelopen door onze Powerpeople met hun powerdogs. Onze Ariette loopt alle 5 de etappes, elke dag met een andere hr hond. Ariette kan meelopers gebruiken mits coronaproof.

Stichting Alert hondenopvang is bezig een landelijk HR Hondencentrum op te zetten. HR honden zijn voor ons honden die bijten of het nu een chihuahua, beagle of stafford is. De overheid noemt het nu complexe honden. Deze honden vallen regelmatig tussen wal en schip. Er is vaak onvoldoende kennis om bazen en honden hier in te begeleiden. Denk aan opleiden, opvoeden en opvangen.
Maar ook medische oorzaken achterhalen en gedrag testen. Weten wat er kan met een hond, maakt Nederland veiliger. Wij kunnen met ons team met ieder onze eigen expertise deze bazen en honden helpen! En daarmee de samenleving veiliger maken voor iedereen.

Reëel beoordelen; 'Kan hond X in de huidige situatie te blijven? ', 'Is hond X realistisch herplaatsbaar ja of nee? Hiermee voorkomen we dat gevaarlijke honden niet geholpen worden. Voorkomen we dat deze honden keer op keer gratis worden weggegeven en op die manier een spoor van ellende door heel Nederland trekken. Daar worden hond en omgeving de dupe van. De huidige manier van honden opvangen in asielen is ons inziens niet meer passend in de maatschappij. Hun welzijn is er vaak in geding. Zeker als het werkhonden, high drive honden of honden met probleemgevend gedrag betreft. Vele honden zitten er in eenzame opsluiting. Vertonen ongewenst gedrag door verveling.

Wij hebben de honden in groepen en er wordt veel met ze gedaan, van voorlezen tot training. Van speelgroepen (ook voor pittige honden) tot suppen. Net wat past bij de hond in kwestie.
Er is daardoor veel meer kennis over de honden die bij ons in opvang zitten. Wij weten of ze andere honden kunnen. Is met een enkeling of met alle honden? Hoe zijn ze met bezoek? Kunnen ze mee in de auto? Kunnen ze los in het bos? Vaak moet de nieuwe eigenaar dit door schade en schande maar zelf ontdekken. Wij vinden dat onze taak als professionals! Ook op deze manier werken wij aan een veiliger Nederland. Daarnaast geven wij bijscholingen aan trainers en gedragstherapeuten. Geven wij vele bazen meer inzicht in het gedrag van hun hond.

Kom in actie

Sponsor jij onze lopers, de meelopende honden ook of bedenk je zelf een actie? Doe mee! Kom in actie voor het nieuwe HR Hondencentrum! Laten wij ons met zijn allen inzetten voor een hond veiliger Nederland. Maak hier een donatie over voor onze stichting of stort je bijdrage op NL47INGB0005431174 tnv stichting Alert hondenopvang ovv Christmas challenge.

Wil je zelf een leuke challenge voor ons organiseren? Mail dan naar christmaschallenge.alert@gmail.com of meld hier je actie aan!

Bekijk alle
17-11-2020 | 05:52 Aan: HR hondencentrum, samen maken wij Nederland hondveiliger
14-11-2020 | 19:31 Aan: Powerwalk People & Powerdogs Donatie gedaan om een bijdrage te leveren om het HR centrum te realiseren, tevens om de lopers te stimuleren.
14-11-2020 | 17:07 Aan: Powerwalk People & Powerdogs
14-11-2020 | 09:49 Aan: Herder Asa vult de spaarpot van HR centrum Omdat sommige honden tussen wal en schip vallen en Stichting Alert veel ervaring heeft in de opvang van deze honden en hen een nieuwe kans gunt. Maar ook realistisch is. Alles staat in het teken van het welzijn van de hond.