Stichting Dassenwerkgroep Brabant

Organisatie is afgesloten Je kunt niet meer doneren of in actie komen

De dierenambulance van Stichting Dassenwerkgroep Brabant zet zich 24/7 in voor dode en hulpbehoevende dassen in Noord-Brabant, Noord-Limburg en het zuiden van Gelderland.

Onze super enthousiaste en betrokken vrijwilligers zijn voor zieke, gewonde, verweesde of zwervende dassen, in overleg, zelfs landelijk actief waarbij ze tijd noch moeite sparen. Zo blijven ze, vaak vele kilometers van huis, hele nachten in het bos om bij de betreffende dassenburcht verweesde jonge dasjes te vangen waarvan de moederdas is doodgereden.

Bovendien worden de opgehaalde dode dassen onderzocht en eventueel doorgestuurd naar het DWHC in Utrecht voor onderzoek naar dierziekten of naar Wageningen UR in Lelystad als het vervolging betreft. De plekken waar de dieren van de weg zijn gehaald worden ook geregistreerd. Dit om toekomstige aanrijdingen en onnodig dierenleed te voorkomen en de verkeersveiligheid voor de mens te bevorderen.

Vanzelfsprekend helpen we regelmatig ook andere (wilde) dieren zoals bijvoorbeeld duiven, egels, steenmarters, bunzingen, eekhoorntjes en heel soms zelfs een bever. We rijden nooit een hulpbehoevend (huis-)dier voorbij en zorgen er altijd voor dat telefonische meldingen zo snel mogelijk worden afgehandeld. Hiervoor werken we samen met andere dierenambulances.

Stichting Dassenwerkgroep Brabant ontvangt geen enkele financiële overheidssteun en is volledig afhankelijk van de donaties en giften die wij van particulieren en bedrijven ontvangen. Door mee te doen met de Christmas Challenge heeft u de kans ons extra te ondersteunen. Tijdens dit feestelijke evenement wordt uw donatie door Stichting DierenLot namelijk ook nog eens verdubbeld.

Bent u een dierenliefhebber en draagt u de dierenambulance van de Dassenwerkgroep Brabant een warm hart toe? Steun ons dan met een donatie of bedenk een leuke inzamelingsactie en help ons dierenlevens redden.

Alvast heel hartelijk dank voor uw bijdrage!

Bekijk alle
28-12-2020 | 21:17 Ontvangen donatie voor het terugbrengen van een weggelopen, gechipte, jack russel in Boxmeer.
17-12-2020 | 21:19 Van mijn school kerstactie meerweek.
12-12-2020 | 16:21
08-12-2020 | 16:14 Omdat alle beetjes helpen. Jullie doen fantastisch werk. X
06-12-2020 | 20:23 voor de lieve kleine dasjes, van oma