Vogelzorgcentrum de Houtsnip

Nog te gaan

van totaal € 40.000 (0%)

Help mee aan de realisatie van de aanpassingen aan onze gebouwen

Afgelopen september is helaas ons gehele zorgcentrum geruimd na een besmetting onze onze vogels met vogelgriep. Dit heeft diepe wonden achtergelaten bij iedereen die betrokken is bij onze stichting. De vreselijke gebeurtenis heeft ons aan het denken gezet en heeft ons doen beseffen dat wij de nodige aanpassingen moeten doen aan ons zorgcentrum om in de toekomst weer veilig vogels op te kunnen vangen.

Wij zijn sinds september dicht en willen totdat wij de aanpassingen hebben gedaan geen risico nemen met de opvang van watervogels. Belangrijk is dat wij als eerste een aparte isolatieruimte moeten maken. Dit om binnengebrachte watervogels apart op te kunnen vangen om te kijken naar het verloop van het ziektebeeld. Hierdoor bescherm je de revaliderende dieren op ons verdere zorgcentrum.

Daarna willen wij verder gaan met de aanpassingen in ons quarantaine gebouw. We hebben al zo nodig de ruimte gecompatimenteerd doormiddel van houten wandbekleding. Hierdoor zijn de grote quarantaines afgescheiden van de kleine Quarantaine. Daarnaast willen wij van de gelegenheid gebruik maken omdat wij op dit moment nog niet volledig opvangen. Hierdoor krijgen wij de kans om ook onze gehele IC ruimte te gaan realiseren. Dit willen wij gaan doen met een aannemer, zodat wij voor de komende jaren weer goed voorzien zijn om de beste zorg aan onze vogels te kunnen bieden.

Ook voor de buitentuin moeten wij een overdekking realiseren met een net, zodat wilde vogels niet meer in onze buitentuin kunnen komen. Een groots project met de allerbeste intenties.

 

Help jij ons mee? Doneer dan nu!