Stg Alert: Help de vergeten honden samen met HondVeiligNederland

Nog te gaan

van totaal € 5.000 (43%)

Help nu de vergeten honden samen met HondVeiligNederland

Vergeten honden zijn honden die nu geëuthanaseerd dreigen te worden zonder goede beoordelingen.
Jij kan deze honden nu helpen met een leuke actie. Meld je actie hier en sluit je bij ons aan!

Of doe mee met onze webinar actie! Help deze honden én vergroot je eigen kennis. 
Een donatie is uiteraard net zo welkom.  

Webinars voor hondeneigenaren:

* Hoe doe je een bewegingscheck bij je eigen hond
* Meer leren over agressie naar honden. Hoe dit te voorkomen en wat kan je hier aan doen?
* Agressie naar mensen een zeer vervelend probleem. Hoe hier mee om te gaan?
* Wandelen zonder trekken geeft rust!
* Rustig bezoek ontvangen is niet voor elke hond vanzelfsprekend, maar ook jouw hond kan het!
* Uitvallen naar fietsers / auto's maakt het lopen met je hond een stuk minder fijn. Leer hoe het anders kan!
* Doet ie het of doet ie het niet?  Dat hierkomen.  Leer hierkomen er beter in te trainen. 
* Weinig dingen geven zoveel stress als een hond die niet alleen kan zijn.  Luister naar onze tips!


Voor instructeurs of andere hondenprofessionals zijn er de volgende webinars: 

* Leer meer over bewegingschecks; hoe doe je ze, waar let je op en naar wie stuur je door met welke informatie?
* Leer je cursisten meer over stress signalen in de praktijk met gerichte oefeningen.  Ook zeer nuttig voor personeel van een asiel/ opvang. 
* Oud hollandse hondenspelletjes zoals ganzenborden, sjoelen, biljarten voor de funlessen. Dit is inclusief een handout met een voorbeeld ganzenbordspel.  (board  wat je kan uitprinten en ideeen voor opdrachten op verschillende niveau's). Gegarandeerd veel lol voor eigenaar en hond! Dus ook voor jou als instructeur.

De webinars worden gegeven door Yvette van Veldhuijsen naast oprichter van stichting Alert en Hond Veilig Nederland, is Yvette instructeur en gedragstherapeut, docent bij onder andere Tinley en Dierenlot en verzorgt ze gastlessen op VMBO en MBO scholen.

Met het inschrijven voor de webinars sponsor je het project Hond Veilig Nederland van Stichting Alert hondenopvang. Stichting Dierenlot verdubbelt de ingezamelde opbrengst!

MEER OVER ONS WERK:

Hond Veilig Nederland helpt honden die tussen wal en schip dreigen te vallen. Dit kunnen honden zijn die gebeten hebben. Maar niet elke hond die bijt is kansloos. Sommige honden bijten omdat ze pijn hebben, ziek zijn, in een totaal ongeschikte situatie verblijven of zijn prima trainbaar. 80% van de honden die gebeten hebben, hebben pijn.

Een hond die oorontstekening heeft kan van zich af bijten als je die over het hoofd aait. Is dat reden voor euthanasie of verdient de hond het om van zijn oorpijn af geholpen te worden? En hoe groot is de kans dat de hond daarna nog een keer zal bijten? Dat onderzoeken wij graag! 

Een hond die bijt omdat hij van ellende niet weet waar hij het zoeken moet door de buikpijn bijvoorbeeld door giardia (een darm parasiet) of door een voedselintoleratie moet ons inziens geholpen worden. Een hond met giardia is voor een paar tientjes te helpen!  Een voedselintolerantie is een grotere uitdaging. 

Een berghond op een flat is vaak zo gefrustreerd dat hij van ellende van zich af kan bijten. Deze honden zijn al eeuwenlang gefokt als waakhond. Die horen niet op een flat. Zo'n hond snapt ook niets van het spelletje tikkertje. Die denkt ooww 'mijn' mensenkind is in gevaar dus ik moet helpen. Met alle gevolgen van dien.Tatra's, Pyrenese berghonden, kangals, owcharka's zijn berghonden. Vaak zijn het hele grote indrukwekkende honden. 

De HR honden zijn dat allemaal rot honden? Nee natuurlijk niet! Onze owcharka  Muffin had haar geschiktheidscertificaat voor therapiehond behaald evenals onze stafford Bella. Beiden ook vergeten honden. Die bij ons een 2de kans kregen. Wij vinden, je moet kijken naar het individu. Wij testen het gedrag van de hond door middel van een gedragstest plus een medische beoordeling. Daaruit volgt een advies voor de eigenaar. Een hond zonder pijn en stress bijt niet. Het is aan ons om te zorgen dat we dit doel zo veel mogelijk bereiken. Wij beoordelen net zo vaak het gedrag van golden retrievers, labradors, labradoodles en  herders als staffords, rottweilers etc. Elke hond kan bijten! Maar vaak is er een reden. Daarom verbinden wij deze donatie actie met webinars om kennis te verspreiden. Alleen met meer kennis kunnen wij bijtincindenten voorkomen. HELP MEE! 

Naast honden die gebeten hebben, vangen wij ook regelmatig moederloze pups op en hoogzwangere teven. Ook deze honden zijn gebaat bij veel aandacht en een zo huiselijk mogelijke omgeving. 

NOG NIET GENOEG VAN ONS? Bekijk ook de film van het Euthanasie congres met tal van voorbeelden van honden die hebben gebeten. Maar wat bij eerdere diagnoses voorkomen had kunnen worden. Gelukkig redden we ook heel erg veel honden. 

 


HondVeiligNederland is een project van Stichting Alert hondenopvang

Fotocredits:  Yerus van der Bijl

Bekijk alle
06-12-2023 | 22:13
06-12-2023 | 18:50
06-12-2023 | 18:36
06-12-2023 | 16:56
06-12-2023 | 16:24 Aan: Statiegeld doneren
Bekijk alle

Het inspirerende verhaal van Soof

09-11-2023 | 00:21 Soof, een unieke kruising tussen een Aussie (Australian Shepherd) en een Golden Retriever, heeft in haar jonge leven al heel wat uitdagingen overwonnen. Geboren bij een broodfokker en de eerste twee maanden in een kenneltje doorgebracht, begon haar reis vol onzekerheid. Een gezin dat op zoek was naar een leuke huishond kocht haar, maar ze onderschatten wat het betekent om een hond te hebben, vooral een actieve Aussie. BijtgedragSoof’s bijtgedrag werd een punt van zorg. Er was echter een duidelijke reden: ze leed aan giardia, een pijnlijke darmparasiet die haar veel ongemak bezorgde. Ondanks behandeling door de dierenarts bleef ze bijten. Op dat moment was Soof geen kleine pup meer, maar een vier maanden oude, sterke hond. Een voedselallergie werd ontdekt, wat vaak voorkomt bij honden uit broodfokkerijen. Goede fokkers nemen de tijd om ouderdieren zorgvuldig te selecteren en testen op ziektes, wat de kansen op gezonde nakomelingen vergroot. VoedselallergieSoof’s voedselallergie bleef een uitdaging, en haar eigenaren konden haar bijtgedrag niet meer beheersen, ondanks professionele hulp. Gelukkig kreeg ze een nieuw begin bij Hond Veilig Nederland, waar ze nooit heeft gebeten en meteen op een geschikt dieet werd gezet. Dit dieet lijkt te werken, waardoor Soof geen buikpijn meer heeft. Passend thuisHonden met buikpijn kunnen prikkelbaar en zelfs agressief worden, maar het gebeurt niet met opzet. Het is eerder een uiting van hun ongemak. Soof is nu in goede handen en haar buikproblemen lijken onder controle. Het is tijd om voor haar een liefdevol en passend thuis te vinden. Geweldige metgezelAls je Soof een thuis kunt bieden, moet je bedenken dat Aussies actieve honden zijn die mentale en fysieke uitdagingen nodig hebben. Het is ook nodig om extra te investeren in hypoallergeen voer, omdat Soof een voedselallergie heeft. Maar in ruil daarvoor krijg je een geweldige metgezel die je een gelukkig leven zal schenken. Nieuw hoofdstukOverweeg Soof een kans te geven en contact op te nemen om te zien of zij jouw nieuwe trouwe metgezel kan worden. Samen kunnen jullie een nieuw hoofdstuk beginnen en een liefdevol verhaal schrijven. Help honden als Soof
Lees meer