Stichting Mendoo

Nog te gaan

van totaal € 2.500 (19%)

Help dieren en hun baasjes ontsnappen aan huiselijk geweld!

Vindt u ook dat dieren altijd de juiste zorg moeten krijgen, óók als hun baasje moet vluchten voor huiselijk geweld? Met uw hulp kunnen wij ervoor zorgen dat mensen met hun huisdier eerder vluchten voor huiselijk geweld. Zo zijn ook de dieren eerder in veiligheid!

Wij doen dit door vrouwenopvanglocaties huisdiertoegankelijk te maken. Inmiddels zijn er al dertien locaties in Nederland waar de huisdieren mee naar toe mogen. Ook plaatsen wij dieren tijdelijk bij liefdevolle gastouders, als het dier niet mee mag naar de vrouwenopvang.

Helpt u mee voor deze dieren, die zo ontzettend veel hebben meegemaakt?

We willen u alvast bedanken, ook namens de dieren!

Met warme groet,

Stichting Mendoo

Kies een bedrag
€ 5 Doneren Voor €5 zorgen wij ervoor dat het dier én de cliënt niet meer traceerbaar zijn voor de ex-partner!  - Veel huisdieren staan via hun chip geregistreerd. Handig bij vermissing van het dier! Maar wat als je niet meer te vinden wil zijn voor je agressieve ex-partner? Voor dit bedrag kunnen wij chipregistratie op naam van Mendoo zetten, zodat het dier wél traceerbaar is bij vermissing, maar de eigenaresse niet. 7 donateurs € 15 Doneren Voor €15 bieden we noodzakelijke voorlichting om (meer) leed te voorkomen!  - Voor dit bedrag verspreiden wij informatiefolders over Mendoo en de relatie tussen huiselijk geweld en dierenmishandeling in één regio. Zo weten cliënten waar ze terecht kunnen als ze de vlucht voor het geweld in gang zetten. Maar ook hulpverleners weten op deze manier waar ze terecht kunnen als er dieren betrokken zijn in situaties van huiselijk geweld. 4 donateurs € 25 Doneren Aanrader Voor €25,00 zorg je voor een startpakket voor het dier in de vrouwenopvanglocatie!  - Veel slachtoffers van huiselijk geweld zijn financieel afhankelijk van hun (ex)partner. Als ze in de vrouwenopvanglocatie komen, hebben ze vaak geen geld om dierbenodigdheden of voer te halen. Mendoo schaft voor elk dier de benodigde spullen aan: riem, kattenbak, grit en/of voer. Zo hoeft de cliënt zich daar, met jouw hulp, even geen zorgen over te maken! 4 donateurs € 75 Doneren Voor 75,00 leert een hulpverlener alles over de signalen van huiselijk geweld en dierenmishandeling! - Preventie én het eerder herkennen van escalerende situaties is van groot belang. Dit doen wij door regelmatig webinars en trainingen te organiseren voor hulpverleners. Daar leren zij over de grote overlap tussen de signalen van kinder- en dierenmishandeling en worden handvatten aangereikt om hierover in gesprek te gaan met cliënten. Zo weten hulpverleners beter waar ze op moeten letten, wat ten goede komt aan het cliëntsysteem, inclusief de huisdieren. 1 donateur € 10 Doneren Volg de E-learning over huiselijk geweld & dierenmishandeling! - Bij een donatie van €10,- kunt u kosteloos onze E-learning volgen over huiselijk geweld en dierenmishandeling. 5 donateurs Ander Bedrag Anders  - Ik wil zelf een bedrag bepalen