Stg. Mendoo

van totaal € 5.000 (23%)

Vindt u ook dat dieren altijd de juiste zorg moeten krijgen, óók als hun baasje moet vluchten voor huiselijk geweld? Met uw hulp kunnen wij ervoor zorgen dat mensen met hun huisdier eerder vluchten voor huiselijk geweld. Zo zijn ook de dieren eerder in veiligheid!

Wij doen dit door vrouwenopvanglocaties huisdiertoegankelijk te maken. Inmiddels zijn er al elf locaties in Nederland waar de huisdieren mee naar toe mogen. Ook zoeken wij geschikte gastgezinnen voor de dieren, als het dier niet mee mag naar de vrouwenopvang.

Helpt u mee voor deze dieren, die zo ontzettend veel hebben meegemaakt? Uw donatie wordt nu gratis verdubbeld door DierenLot.

Zo is uw donatie van €20 automatisch €40 waard!
En met €40 kunnen wij ervoor zorgen dat een dier naar een dierenarts kan! Veel slachtoffers van huiselijk geweld mogen van hun (ex)partner niet naar de dierenarts. Dit is één van de vele manieren om het slachtoffer te isoleren van de omgeving en afhankelijk te maken van de (ex)partner. Als het slachtoffer met het dier bij de vrouwenopvanglocatie binnenkomt, zorgt Mendoo, met jouw hulp, voor een bezoek aan de dierenarts. Zo komen we er snel achter of het dier medische zorg nodig heeft 

Uw donatie van €40 wordt automatisch verdubbeld naar €80!
Zo zorgt u ervoor dat een hulpverlener alles kan leren over de signalen van huiselijk geweld en dierenmishandeling. Preventie én het eerder herkennen van escalerende situaties is van groot belang. Dit doen wij door regelmatig webinars en trainingen te organiseren voor hulpverleners. Daar leren zij over de grote overlap tussen de signalen van kinder- en dierenmishandeling en worden handvatten aangereikt om hierover in gesprek te gaan met cliënten. Zo weten hulpverleners beter waar ze op moeten letten, wat ten goede komt aan het cliëntsysteem, inclusief de huisdieren.  

Uw donatie van €75 wordt automatisch verdubbeld naar €150!
Daarmee zorgt u ervoor dat wij een samenwerkingsverband in uw gemeente kunnen starten. Wij werken met verschillende gemeentes samen om zo goed en snel mogelijk hulp te bieden aan slachtoffers van huiselijk geweld en hun huisdieren. Een belangrijk onderdeel daarvan is een samenwerkingsverband van zowel maatschappelijke hulpverleners als dierenhulpverleners. Want juist een sterk netwerk met korte lijntjes is zo belangrijk bij dit onderwerp! Met uw hulp kunnen wij de juiste partijen verbinden en voorlichten. Zodat mensen en dieren in nood in uw gemeente de hulp kunnen krijgen die ze nodig hebben!  

Uw donatie van €99 wordt automatisch verdubbeld naar €198!
Met dit bedrag zorgt u er voor dat het dier de benodigde medische behandelingen krijgt! Omdat veel dieren jarenlang niet naar de dierenarts mochten van de (ex)partner, zien we vaak achterstallig onderhoud op medisch gebied. Tot groot verdriet van de cliënt, die altijd het beste voor heeft met haar dier. Wij werken nauw samen met dierenartspraktijken die een speciaal tarief voor deze cliënten en hun dieren hanteren, zodat wij met een beperkt budget tóch het beste voor de dieren kunnen regelen.  

 

We willen u alvast bedanken, ook namens de dieren!

Bekijk alle
29-11-2022 | 23:12
29-11-2022 | 20:53 Omdat jullie werk belangrijk is
29-11-2022 | 19:52 Ga zo door met jullie mooie werk!
29-11-2022 | 18:54
29-11-2022 | 18:10 Ik heb samen met mijn hondje bij de Blijfgroep verbleven. Stichting Mendoo heeft mij geholpen met voer en alles wat verder nodig mocht zijn voor mijn hond. Ik ben heel dankbaar.