St. Opvang Konijnenparadijs

van totaal € 2.500 (37%)

Als team Konijnenparadijs hebben we het er heus wel over gehad, met wat voor doel gaan we dit jaar de DierenLot Christmaschallenge doen? Willen we nog speciale spullen, iets vervangen, ergens anders een potje voor opbouwen? Ja natuurlijk willen we dat allemaal wel.. maar wat we eigenlijk nog veel belangrijker vinden is dat we alle konijnen in onze opvang, onder onze zorg, de zorg kunnen blijven geven die ze verdienen. Dat we daar altijd zeker van kunnen zijn.

Alleen al in 2022 zijn er 383 konijnen onze opvang binnengekomen. Dat is inderdaad meer dan 1 konijn per dag. Wat die allerbeste zorg inhoudt voor deze konijnen?

Zorgen dat ze gecastreerd/gesteriliseerd en gevaccineerd worden. Wekelijks een schoon verblijf (er gaat véél stro en vlas doorheen), dagelijks onbeperkt vers hooi en water, elke dag brokjes en regelmatig iets lekkers zoals wat groente of een lekkere wilgentak. Verder worden de konijnen gewogen en hun gezondheid wordt door dagelijkse observatie goed in de gaten gehouden.
Dan is dit nog maar de ‘normale’ zorg, in een ideale situatie is dit het maximale wat een konijn bij ons nodig heeft. Maar dan zijn er konijnen die regelmatig medicatie nodig hebben, speciale voeding nodig hebben, speciale bodembedekking in hun verblijf.
Dit alles doen we met alle liefde en blijven daarom graag garanderen dat de konijnen in onze opvang deze zorg krijgen. Kunnen we ook deze Christmaschallenge weer rekenen op jullie steun?
Enorm bedankt namens alle konijnen in onze opvang.

Vorig jaar hadden we natuurlijk onze fantastische online pubquiz, dit jaar gaan we voor iets anders.
We hebben het opgedeeld in 2 acties; súperleuke kerstkaarten en een veiling!

Heeft u geen interesse in de kerstkaarten of veiling (wat we ons haast niet kunnen voorstellen!), dan is doneren ook mogelijk op deze algemene projectpagina.

Nogmaals heel hartelijk bedankt voor jullie steun aan de konijnen bij Konijnenparadijs!

Bekijk alle
08-12-2022 | 21:10 Aan: Superleuke kerstkaarten!
06-12-2022 | 16:06 ik haal altijd een konijn uit de opvang. zitten er zoveel helaas, hopelijk draagt dit weer een beetje bij aan alle kosten. succes
02-12-2022 | 11:48
29-11-2022 | 14:09 Ik heb gedoneerde omdat ik als kind ben opgegroeid met afgedankte konijnen. Mijn oom vond ze in het bos en bracht ze naar ons net als alle honden. Wij zorgden voor een veilige hok. En ik ben gek op konijnen
27-11-2022 | 17:20 Alle diertjes verdienen een goed thuis 💗💗