Stichting Alert Hondenopvang

Nog te gaan

van totaal € 2.500 (54%)

De stichting gelooft in een samenleving tussen honden en mensen zonder gevaarlijke (bijt) incidenten. Hiervoor is Hond Veilig Nederland opgezet De stichting streeft ernaar om een plek te realiseren waar zowel baas als hond een steuntje in de rug krijgen en zich welkom en veilig voelen. Voor zowel honden als mensen geldt dat een eigen plaats in de samenleving, meer omvat dan de primaire levensbehoeften. Een doel of toekomstperspectief en fysieke en mentale uitdaging zijn naar onze mening essentieel om als individuen zelfstandig samen te leven zonder onnodige incidenten.

Qua hondentraining gaat de stichting in eerste instantie uit van positieve bekrachtiging, maar verliest daarbij niet de realiteit uit het oog dat in sommige gevallen een negatieve prikkel de enige manier is om bepaald gedrag binnen een redelijke termijn te veranderen.

Een hond die goed gefokt is, netjes is opgevoed, voldoende uitgedaagd wordt, de juiste hoeveelheid prikkels krijgt is een sociale hond waarbij de kans op agressie en bijtincidenten geringer is. Er is in Nederland een grote groep kwetsbare honden bij wie aan deze levensbehoeften niet voldoende voldaan wordt. Uiteindelijk wacht deze honden vaak onherroepelijk een voortijdig einde in de vorm van euthanasie omdat er niet meer met deze honden samengeleefd kan worden vanwege onaangepast of agressief gedrag. Wij geloven dat bijtincidenten deels voorkomen kunnen worden en dat dit in een zo vroeg mogelijk stadium dient te gebeuren door honden en (aspirant) eigenaren te begeleiden. Daarbij  is een verantwoorde plaatsbaarheid in de toekomst de belangrijkste graadmeter.
Hondentraining, hondengedragstherapie, hondenbeoordeling, voorlichting, opvang en herplaatsing.  Wij zijn gespecialiseerd in hulp bij bijtincidenten, medische oorzaken van probleemgedrag. 

Doe je voordeel met onze toffe acties!

Bekijk alle
29-11-2022 | 07:31 Aan: Webinar wolf en honden 17 december 14u. Ik steun graag Stichting Alert, goed werk wat Yvette doet
23-11-2022 | 20:20 Aan: Webinar wolf en honden 17 december 14u. Voor de lezing wolf
20-11-2022 | 22:40 Aan: Webinar wolf en honden 17 december 14u. Om in te schrijven voor de Webinar Wolf op 17 december
15-11-2022 | 10:43 Aan: Webinar wolf en honden 14 november . VOL!! Er is nog plek in dec Ik heb gedoneerd omdat het goed is dat allekanten van het verhaal van de implementatie met wolf, in een cultuurlandschap als Nederland worden belicht. En de wolf als top-predator word gezien(wat dit dier ook is voor Nederland) En dat een slim, inventief en samrnwerkend in roedels dier is... en niet het knuffel dier dat deo.a de heer Lelieveld en de heer Loos etaleren. Maar ook het doorslaan naar mensvrije natuurgebieden voor de wolf... wat dachten al die mensen dat , dat voorkomt dat de wolf binnen die gebieden blijft ? Geen schapen of ander vee of huisdieren pakt...of niet eens verder zal gaan kijken als hij langs BSO of konder speel plaats loopt of door de wijk ? Laten we eerlijk zijn... Dan kunnen ook eerlijke keuzes gemaakt worden.... wat me tegen de borst stuit is dat stichting dieren lot de terugkeer van de wolf sponsort.... maar niks doet voor de zwaargewonde dieren en degetrsumatiseerde mensen die hun dieren in emmers en zeil bij elkaar moeten harken.... ook daar moet eerlijkheid voorop komen te staan....
15-11-2022 | 07:46 Aan: Webinar wolf en honden 17 december 14u. De lezing over de wolf