Wildopvang de Fûgelhelling

van totaal € 20.000 (9%)

De Fûgelhelling Wildopvang Noord Nederland is in 1975 met haar activiteiten begonnen en biedt tijdelijk hulp, onderdak en verzorging aan zieke, gewonde, verzwakte en verweesde inheemse vogels en zoogdieren. Veel van deze slachtoffers zijn het gevolg van direct of indirect menselijk handelen.

In de loop der jaren is de opvang uitgegroeid tot een deskundig opvangadres voor het Noorden van Nederland. Er zijn geen formele grenzen aan het werkgebied en dit gebied wordt dan ook steeds groter. De Fûgelhelling vangt elk jaar meer en meer hulpbehoevende dieren op, in 2022 steeg dit aantal zelfs naar meer dan 10.000 dieren.

Vanwege deze stijging en de diversiteit aan diersoorten die er bij de opvang gebracht worden, merkt de Fûgelhelling dat er behoefte is aan uitbreiding van de opvang. Door nieuwe ruimtes te creëren, kan de Fûgelhelling ook in de toekomst een zo goed mogelijk revalidatieproces aanbieden aan deze dieren.

De Fûgelhelling wil deze uitbreiding realiseren door middel van een nieuw te bouwen ‘Oostvleugel’

In deze nieuwe afdeling binnen de Fûgelhelling worden diverse dierverblijven gerealiseerd. Erg belangrijk is dat deze verblijven multifunctioneel zijn waardoor er, het gehele jaar door, diverse diersoorten in opgevangen kunnen worden. Zo moet er voldoende ruimte zijn om te vliegen voor bijvoorbeeld opgroeiende visdiefjes, steltlopers en er moet makkelijk genoeg zwemwater voor een jonge otter te realiseren zijn.

De Oostvleugel zal gerealiseerd worden tegen het bestaande pand aan. Op deze manier blijft een vloeiende doorstroming tussen de huidige- en de nieuwe faciliteiten behouden.

De Oostvleugel zal bestaan uit een verschillende verblijven met toegang tot water. Daarnaast zal de Oostvleugel gedeeltelijk overdekt zijn, waardoor de dieren bloot worden gesteld aan natuurlijke omstandigheden en tevens een beschutte plek kunnen opzoeken.

De totale kosten van de bouw van de Oostvleugel zijn €160.000 en er is nog een tekort van €50.000

Met de uitbreiding van de opvang kan de Fûgelhelling nog meer betekenen voor de inheemse vogels en zoogdieren. Helpt u hier ook aan mee? Uw donatie maakt een
inheemse vogels en zoogdieren. Helpt u hier ook aan mee? Uw donatie maakt een groot versc

Bekijk alle
30-11-2023 | 20:49 Aan: Egelsokken
30-11-2023 | 17:49 Aan: Egelsokken
30-11-2023 | 17:16 Aan: Egelsokken
30-11-2023 | 16:29 Aan: Jitske in actie Ik was met met mama mee 2 vogels van de Bonte Piet brengen. En toen wilde ik graag iets kopen voor het goede doel
30-11-2023 | 16:24 Aan: Egelsokken