Vogelzorgcentrum de Houtsnip

van totaal € 2.500 (16%)

Help mee aan de verdere professionalisering van ons vogelzorgcentrum.

Weet jij het nog? Vorig jaar was een zeer geslaagde actie en mede dankzij de donaties die via de Christmas Challenge en een enorme schenking uit verschillende hoeken, waaronder DierenLot hebben wij ons vogelzorgcentrum Vogelgriepproef gemaakt!! Wij zijn sinds mei weer volop aan het opvangen, en dat maakt ons gelukkig! Dankzij de vele donaties en schenking hebben wij ontzettend veel kunnen doen om ons zorgcentrum vogelgriep proef te maken. Zo is de oude keuken eruit gesloopt en is hier een speciale eerste opnameruimte gerealiseerd om watervogels de eerste drie dagen gescheiden te houden van onze reeds zittende patiënten. Daarnaast is er een meeuwenkooi gerealiseerd achter het informatiecentrum (vrijwel kosteloos door alle schenkingen van materieel!) en de buitentuin is door dezelfde sponsor compleet overnet. In het quarantaine-gebouw hebben wij de ruimte gescheiden van elkaar doormiddel van het dichtmaken van ruimtes, met gesponsord hout. Ook zijn drie grote quarantaine ruimtes tot één dichte ruimte gemaakt, de IC. Hier vangen wij de meest zieke dieren op en hebben wij drie kleinere prikkel-loze quarantaines gemaakt. Ook hebben wij hier een geheel nieuwe inrichting voor gekocht of gedoneerd gekregen!! Ook zijn wij met de buiten-volières aan de slag gegaan. Deze waren al een tijd aan vervanging toe (mede dankzij de drielingstorm). Hier hebben wij een compleet nieuw licht doorlatend dak op geplaatst, daarbij kon ook het uiterlijk van de buiten-volières wel een opknapbeurt gebruiken en deze hebben we opnieuw gebeitst en in de verf gezet. Al met al hebben wij het afgelopen jaar ontzettend veel gedaan om de opvang van 'onze' vogels te verbeteren!

Momenteel zijn wij nog druk doende met het realiseren van een garderobe ruimte in één van onze schuren en willen wij dolgraag een aparte wasruimte buiten in één van onze andere schuren maken, zodat ook de voerbakken buiten gewassen kunnen worden en de privékleding van onze vrijwilligers ook apart weggeborgen kan worden, om verspreiding van eventuele ziektes binnen onze opvang te voorkomen.

Het zou een kers op de taart zijn als wij de laatste puntjes op de I kunnen zetten. Komend jaar bestaat onze stichting 40 jaar (!!) en het zou geweldig zijn dat wij weer op volle sterkte doorkunnen pakken terwijl wij zo een mooie mijlpaal gebruiken! Ook hebben wij grootste plannen voor een open dag in 2024, houd onze website en socials dus in de gaten!

Help jij ons mee de laatste puntjes op de I te zetten? Doneer dan nu!

Afgelopen augustus kregen wij de sleutel van onze nieuwe ambulance van DierenLot overhandigd.

Wat zijn wij trots!!

Bekijk alle
02-12-2023 | 06:35
02-12-2023 | 00:48 Jullie zorgen voor ons belangrijkste goed. Ga zo door.
27-11-2023 | 16:37
27-11-2023 | 16:31
26-11-2023 | 13:43