N

Natuureducatie Fûgelhelling

Lesbrieven verkoop
Afgesloten Je kunt niet meer doneren
van totaal € 5.000 (0%)

Stichting Dierenlot is begonnen met een Christmas Challenge. Dit houdt in dat elke dierenhulporganisatie inzamelingsacties kan beginnen en dat Dierenlot de opbrengsten verdubbelt. Natuurlijk doet de Fûgelhelling hier ook aan mee, de educatieafdeling heeft hiervoor drie lesbrieven ontwikkeld:

Lesbrief ‘Op zoek naar de miniwereld’: 10 euro (exclusief eventuele verzendkosten).
Groep 1 – 8

Er is om ons heen veel natuur te vinden, maar een groot deel van deze natuur is onzichtbaar voor het onoplettende oog. Daarom gaan de leerlingen met behulp van deze lesbrief en drie opdrachten (die zijn aangepast op elke leeftijdsgroep), op zoek naar de kleine natuur. De kleinste plantjes, korstmossen, gewone mossen, kleine bodemdiertjes, mooie patronen op blaadjes, schors en ga zo maar door. Ook gaan de leerlingen op zoek naar sporen van dieren of worden er muziekinstrumenten van natuurlijke materialen gemaakt. Doet u ook mee?

Bij deze les zijn braakballen te bestellen als extra toevoeging op de opdracht waarin kinderen op zoek gaan naar sporen. Dit is niet verplicht, maar kan een leuke toevoeging op de opdracht zijn. Als u er wel braakballen bij wilt bestellen, kunnen deze zowel opgehaald als verzonden worden. Als u kiest voor verzending, dan komen de verzendkosten nog over de prijs van de lesbrief heen.
Er zijn 25 pakketten van 20 braakballen beschikbaar. OP = OP. Zodra ze op zijn, kunnen er alleen nog lesbrieven zonder braakballen besteld worden.

Lesbrief ‘Vogels Spotten’: 10 euro (exclusief eventuele verzendkosten).
Groep 1 – 8

Overal om ons heen vliegen vogels, maar veel mensen zien ze niet eens.  Om de vogels toch te leren kennen, gaat u met behulp van deze lesbrief en de bijbehorende drie opdrachten (die zijn aangepast op elke leeftijdsgroep) verschillende soorten vogels en hun behoeftes leren kennen. Hoeveel verschillende soorten vogels kunt u vinden?

Ook bij deze lesbrief zijn braakballen te bestellen om bij de paragraaf over voedsel van vogels te gebruiken. Dit is niet verplicht, er is ook een versie van de les waarbij u geen braakballen nodig heeft. Als u er wel braakballen bij wilt bestellen, kunnen deze zowel opgehaald als verzonden worden. Als u kiest voor verzending, dan komen de verzendkosten nog over de prijs van de lesbrief heen.
Er zijn 25 pakketten van 20 braakballen beschikbaar. OP = OP. Zodra ze op zijn, kunnen er alleen nog lesbrieven zonder braakballen besteld worden.

Lesbrief ‘Het Winterweer’: 10 euro (exclusief eventuele verzendkosten).
Groep 1 – 8:

Om te weten wat voor weer het wordt, kijkt iedereen altijd naar buienradar of andere weerstations, maar wist u wel dat u door goed naar uw omgeving te kijken, u zelf ook het weer kunt voorspellen? Met deze lesbrief gaan de leerlingen precies leren hoe en gaan ze hier zelf ook mee oefenen door drie opdrachten uit te voeren.
Groep 1 – 4 gaat niet zozeer kijken naar het voorspellen van het weer, maar meer naar hoe zijzelf en de dieren om zich heen warm kunnen blijven in de winterkou.

Ook bij deze lesbrief zijn braakballen te bestellen om als extra opdracht uit te voeren. Dit is niet verplicht en er zullen ook nog steeds drie opdrachten te doen zijn die met het weer te maken hebben. Als u er wel braakballen bij wilt bestellen, kunnen deze zowel opgehaald als verzonden worden. Als u kiest voor verzending, dan komen de verzendkosten nog over de prijs van de lesbrief heen.
Er zijn 25 pakketten van 20 braakballen beschikbaar. OP = OP. Zodra ze op zijn, kunnen er alleen nog lesbrieven zonder braakballen besteld worden.

Wilt u een lesbrief aanschaffen?

Stuur dan een mail naar sterre.streefkerk@hvhl.nl.

Zet de volgende gegevens in de mail:

  • Naam van de school
  • Welke lesbrief u wilt aanschaffen
  • Of u de braakballen komt ophalen of dat deze verzonden dienen te worden naar de school
  • Bij verzending van de braakballen: Adresgegevens

Wanneer u deze informatie naar ons heeft verstuurd, dan krijgt u zo snel mogelijk antwoord.

In dit antwoord zal een QR-code worden bijgevoegd waarmee u wordt doorgestuurd naar de betaalpagina. Na betaling zal de lesbrief digitaal worden opgestuurd, inclusief eventueel extra bijlagen die bij de lesbrief horen.

De lesbrieven zullen te bestellen zijn tot de Christmas Challenge afloopt: op 22 december.

Wilt u meer weten over de lesbrieven of over de actie, dan kunt u ook een mailtje sturen naar het genoemde mailadres.

Bekijk alle
12-12-2022 | 22:19
02-12-2022 | 13:57 ik heb gedoneerd omdat Dierenlot voor de dieren opkomt, hebben ook een dierenambulance. ook doen ze acties zoals deze waar de opbrengst van naar de stichtingen ,pensions en asielen gaan