Tips om in actie te komen voor jouw lokale dierenhulporganisatie

Tip 1

Kijk welke organisatie jij wilt steunen. Zit er een dierenhulporganisatie in de buurt die je een handje wilt helpen of wil je geld inzamelen voor alle dierenhulporganisaties in Nederland?

Tip 2

Maak hier jouw eigen actiepagina aan. Maak deze zo persoonlijk mogelijk. Waarom wil jij geld ophalen voor dieren in nood? Als je nog foto’s hebt van jezelf met dieren is het leuk deze ook toe te voegen aan je actiepagina! Wanneer je denkt dat jouw pagina er helemaal klaar voor is start je jouw actiepagina en kan je aan de slag met geld inzamelen!

Tip 3

Bedenk hoeveel geld je wilt gaan inzamelen. Jouw lokale dierenhulporganisatie kan ieder bedrag, groot of klein goed gebruiken. Welk bedrag wil jij aan het einde van jouw actie overhandigen? Om je een idee te geven wat binnen een dierenhulporganisatie gemiddelde kosten zijn:

€ 15,00 voor 1 dag opvang van 1 hond
€ 20,00 voor 2 dagen opvang van 1 kat
€ 30,00 om een konijn een weeklang op te vangen
€ 40,00 consult bij een dierenarts
€ 85,00 voor een volle tank voor een dierenambulance

Tip 4

Laat iedereen weten dat jij een actie gestart bent! Vertel het op je werk, school, vereniging, feestjes en in de kantine over de actie. Hang posters op in de supermarkt en op andere plekken in de buurt. Deel het op al je social media accounts en vraag vrienden je post te delen. Wij vinden het leuk om jouw actie te volgen, dus tag ook zeker Stichting DierenLot in je posts!

Tip 5

Bedank giftgevers nadat ze een donatie hebben gedaan. Wanneer je dit in het openbaar doet (bijvoorbeeld door een post op Facebook) zijn andere vrienden ook sneller geneigd een donatie te doen!

Tip 6

Bedenk hoe jij het geld bij het station gaat langsbrengen! Ben je goed in bakken? Wellicht kan je wel een cake-foodtruck maken. Of ben je juist heel sportief? Dan kan je misschien wel wandelend of hardlopend naar het station komen.

Tip 7

Kom het geld dat jij hebt ingezameld langsbrengen op ArkelCS: The Christmas Station tussen 13 en 23 december a.s.. Het adres van The Christmas Station is: Stationsweg 29 te Arkel.