Tips voor dierenhulporganisaties

Doet jouw organisatie mee aan Arkel Christmas Station? Fantastisch! Hier vind je een paar tips & trucs om de Fundraiser Arkel Christmas Station voor jouw organisatie tot een succes te maken. 

Is jouw organisatie nog niet aangemeld? Doe het dan nu.

 

Tip 1

Zorg dat er zoveel mogelijk vrijwilligers/medewerkers meedoen. Bedenk met elkaar uitdagingen waarmee jullie geld voor jullie dierenhulporganisatie kunnen ophalen. Let op: zorg dat het echte uitdagingen zijn zodat vrienden/kennissen/familie echt bereid zijn om jou te sponsoren. 

 

Tip 2

Meld jullie uitdaging/actie(s) aan via arkelchristmasstation.nl. Kies in het linkermenu voor de optie ‘start actie’. Zoek jouw organisatie tussen de deelnemers en volg de aanmeldmodule. Let er hierbij goed op dat je de actiepagina echt jullie pagina maakt. Een actiepagina met een paar persoonlijke foto’s en teksten zorgt voor meer donaties. Omschrijf wat jullie gaan doen, waarom jullie het gaan doen én hoe mensen kunnen doneren.

Voorbeeld: Wij gaan 13 december verkleed én verlicht als kerstboom van Vuren naar Arkel lopen om geld in te zamelen voor ons dierenasiel. Help jij ons om zo veel mogelijk geld in te zamelen voor dierenasiel X zodat wij in het voorjaar 2021 een nieuwe buitenspeelplaats voor de honden kunnen maken?

 

Tip 3

Laat je sponsoren door familie, vrienden en bekenden. Vertel hen dat jullie deze actie zijn gestart en vraag hen direct om te sponsoren en niet te wachten tot ze thuis zijn. Iedereen kan eenvoudig met zijn smartphone jullie actie bekijken en doneren. Is de organisatie waarvoor jij in actie komt Erkend DierenLot Beneficiant? Dan kan jij als extra hierbij vertellen dat een donatie, door de donatieverdubbelaar, zelfs het dubbele waard is! Bedank iedere donateur persoonlijk. Je kunt dan meteen vragen of zij jullie actiepagina willen doorsturen naar vrienden en bekenden.

Tip 4

Plaats updates op social media. De pagina van jullie actie kan je delen op de pagina van jullie organisatie maar natuurlijk ook op je persoonlijke pagina. Vertel op Facebook, Twitter, Instagram en/of LinkedIn dat jullie meedoen aan Arkel Christmas Station en geef regelmatig een update over hoe het met de actie staat.

Tip 5

Laat zien dat jullie meedoen aan Arkel Christmas Station. Niet alleen op social media is het belangrijk om te laten zien dat jullie een actie zijn gestart. Maak een poster die je bij jullie organisatie ophangt of deel flyers uit.

Tip 6

Benader lokale media. Aandacht in de media kan zorgen voor meer donateurs en bekendheid voor je actie. Met een gratis bericht in de lokale krant of de lokale radio bereik je een nieuw publiek en dus potentiële nieuwe donateurs. Vooral de (lokale) pers, radio of huis-aan-huis bladen zitten vaak te springen om een leuk verhaal.

Tip 7

Betrek jullie donateurs bij de eindsprint. Ervaring leert dat de laatste weken van een actie het meeste gedoneerd wordt. Zet dan de eindsprint goed in en vraag je donateurs om hulp daarbij. Want die zullen ook graag willen dat het streefbedrag wordt behaald.

Tip 8

Hou vol: blijf mensen herinneren. Niet iedereen zal direct gaan doneren. Stuur daarom herinneringsmails of WhatsApp-berichten als ze nog niet hebben gedoneerd. De aanhouder wint!

Tip 9

Naar Arkel Christmas Station tussen 11 en 23 dec. Want alleen dan wordt het opgehaalde bedrag verdubbeld tot een max. van € 2.500,00 en mits je Erkend DierenLot Beneficiant bent. Kom je dit op een ludieke manier doen? Dan maak je ook nog eens kans op extra prijzen! De dierenhulporganisatie met de meest originele uitdossing wint nog eens € 5.000,00 extra voor hun organisatie en daarnaast zijn er nog riante troostprijzen.